Veelgestelde vragen

 
1. Zijn de banen bespeelbaar?
 
Bij L.T.C. DEM kun je 7 dagen per week terecht op de tennisbaan, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds 23:00 uur. Onze banen zijn het hele jaar open en praktisch onder alle weersomstandigheden bespeelbaar. Mocht je twijfelen over de bespeelbaarheid van de
banen (bijvoorbeeld door vorst, hoeveelheid regen) dan kun je telefonisch informeren bij onze pachters.
 
´s Avonds tussen 19.00 en 21.00 uur is de drukste periode op onze banen. Het kan dan voorkomen dat je (even) moet wachten voordat je kunt spelen. Het afhangsysteem zorgt voor een eerlijke verdeling van de speeltijd. Overdag is het over het algemeen rustig. Je hoeft dan niet te wachten en je kunt meestal zolang spelen als je wilt.
 
Tijdens georganiseerde activiteiten (competitie, toernooien) zijn de banen niet of slechts beperkt beschikbaar voor vrij spelen.
 
De voorjaarscompetitie is geconcentreerd in een periode van circa 8 weken tussen half april en begin juni. De najaarscompetitie wordt gespeeld in de weekenden (ook vrijdagavond!) in d periode half september tot eind oktober.
 
Op deze site wordt een tenniskalender gepubliceerd waarop je precies kunt zien, waar en wanneer de competitie, toernooien en andere activiteiten plaatsvinden.
 
2. Kan ik een niet-lid introduceren?
 
Het is beperkt mogelijk om niet-leden te introduceren. Zie voor de regels voor het introduceren de introducéregeling elders op deze site.
 
3. Is er een ledenstop?
 
Nee. L.T.C. DEM heeft momenteel geen ledenstop. U kunt zich gedurende het gehele jaar als lid aanmelden. Zie elders op deze website bij het onderdeel lidmaatschap.
 
4. Kan ik een tennisbaan (telefonisch) reserveren?
 
Nee. Het is niet mogelijk om telefonisch een baan te reserveren. De spelers dienen naar het tennispark te gaan en op het KNLTB.Club afhangbord een baan af te hangen. Gebruik van het afhangsysteem is ten allen tijde verplicht. Door je geldige spelerspas te gebruiken toon je aan, dat je een rechtmatig gebruiker bent. Als het druk is zorgt het afhang-systeem er voor dat de speeltijd eerlijk over de leden wordt verdeeld.
 
5. Hoe beëindig ik mijn lidmaatschap? Ontvang ik hiervan een bevestiging?
 
Opzegging van het lidmaatschap betreffende een verenigingsjaar moet schriftelijk of via een E-mail aan de ledenadministratie geschieden, te verzenden op uiterlijk 31 december van dat jaar. De ledenadministratie verstuurt in principe binnen twee weken een ontvangstbevestiging. Indien je deze ontvangstbevestiging niet uiterlijk de 3e week na opzegging hebt ontvangen, dien je zelf contact op te nemen met de ledenadministratie. De ontvangstbevestiging is het enige bewijs, dat het lidmaatschap is opgezegd.
 
6. Hoe en aan wie moet ik een adreswijziging doorgeven?
 
Alle mutaties die van belang zijn voor onze ledenadministratie worden bij voorkeur via een mail aan ledenadministratie@demtennis.nl doorgegeven.
 
7. Waarom moeten nieuwe leden inschrijfgeld betalen?
 
Net als bij de meeste andere tennisclubs betalen leden bij L.T.C. DEM bij aanmelding eenmalig inschrijfgeld. Het inschrijfgeld is een financiële bijdrage van nieuwe leden voor de administratieve afhandeling van de inschrijving.
 
Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00.
 
8. Waar kan ik informeren naar gevonden voorwerpen?
 
Op ons tennispark kun je bij de bar informeren of je verloren voorwerp daar gevonden is. Waardevolle voorwerpen worden achter de bar bewaard. Gevonden kleding wordt bewaard in een hoek van de kleedkamers.
 
9. Ik ben mijn ledenpas kwijt. Hoe kom ik aan een nieuwe pas?
 
Wanneer je je ledenpas kwijt bent geraakt dien je dit te melden bij de ledenadministratie. Deze zal de huidige pas blokkeren voor gebruik in het KNLTB.Club afhangsysteem en een nieuwe pas aanvragen.
 
10. Ik heb een voorlopig pasje. Hoe lang duurt het voor ik mijn ‘echte’ pasje krijg?
 
Als je lid wordt ontvang je eerst een voorlopig ledenpasje waarmee je direct op onze banen kunt spelen. De officiële ledenpas wordt aangemaakt door de KNLTB. Dit duurt twee tot drie weken, gerekend vanaf het moment dat wij jouw pasfoto hebben ontvangen. Deze officiële pas is af te halen bij de bar (let op openingstijden!).
 
11. Ik wil graag lid worden, maar kan ik dan ook les krijgen?
 
Ieder lid van L.T.C. DEM kan tennisles krijgen via Tennisschool Jeroen Hoevenberg. Senioren leden dienen hiervoor zelf afspraken te maken met de Tennisschool. Voor vrijwel alle juniorleden kennen we een combinatiepakket van contributie en “verplichte” zomertrainingen. Junioren worden door de TC, in overleg met de Tennisschool, ingedeeld in lesgroepen.
 
12. Gaan de trainingen altijd door?
 
De ervaringen uit de afgelopen jaren leren ons dat we op onze banen heel lang door kunnen tennissen. Daarom gaan de lessen in principe altijd door, ook met lichte regenval.
 
Mochten de weersomstandigheden echter zo slecht zijn dat de lessen geen doorgang kunnen vinden, dan zal Bart of Jeroen jullie altijd op tijd afbellen.
 
Mocht je niet gebeld zijn en je twijfelt toch of het doorgaat, bel dan zelf even naar Bart (06 – 1897 0511) of Jeroen (06 – 4819 6135). Krijg je geen van beiden te pakken, probeer dan de kantine te bereiken tijdens openingsuren (0251 – 236 935).
 

Vragen?

logo

E-mail

info@demtennis.nl

Telefoon

+31 251 236 935

Address

Spaarnestraat 1B
1946 AV Beverwijk