Yes! Installatie nieuwe LED-verlichting van start

27 februari 2019


Vandaag is onze leverancier begonnen met het plaatsen van de nieuwe LED-verlichting. En dat is niet het enige goede nieuws! Tijdens de werkzaamheden kan op alle banen gewoon worden doorgespeeld.

We laten dit niet ongemerkt voorbijgaan en zullen de nieuwe lampen feestelijk in gebruik nemen op zaterdagavond 16 maart a.s. tijdens het DEM Masters / Dubbels Toernooi. Tot dan!

Eerder is al gecommuniceerd waarom we overgaan op LED-verlichting.  De huidige armaturen dateren uit de jaren '80 en '90. Deze  lampen gebruiken veel energie en zijn ook regelmatig aan vervanging toe. Daarnaast is ook de lichtopbrengst niet meer optimaal. Genoeg redenen dus om over te stappen op LED verlichting. De investering verdient zich in zo'n 5 tot 6  jaar terug doordat de energiekosten veel lager zullen zijn én er geen lampen meer vervangen hoeven te worden in de komende jaren. 
 
De 12 bestaande lichtmasten worden voorzien van 14 Lumosa armaturen. De 8 segmenten van elk armatuur kunnen onafhankelijk van elkaar optimaal worden gericht op de baan.
 
Volgens opgave van de leverancier sportverlichting.com kunnen deze LED lampen 30.000 branduren meegaan. Hierdoor is de vereniging voor de komende decennia verzekerd van goede baanverlichting. 
 
Voor de zekerheid heeft LTC DEM de bestaande masten laten keuren door een instantie die ook voor de rijksoverheid elke 25 jaar alle masten controleert.  Hierbij zijn geen gebreken als haarscheurtjes of funderingsproblemen aan het licht gekomen. Ook de masten kunnen dus nog decennia lang mee.  
Om het meteen goed aan te pakken worden ook de vijf lantaarnpalen op het park voorzien van LED-armaturen, zodat LTC DEM een stap in de goede richting zet op het gebied van energiebesparing.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 251 236 935

Address

Spaarnestraat 1B
1946 AV Beverwijk